duminică, iunie 23, 2024
AcasăPiata autoPreț surpriză pentru Ford Puma, în România. Clienții pot comanda mașina la...

Preț surpriză pentru Ford Puma, în România. Clienții pot comanda mașina la dealeri

Ford România a anunțat prețurile pentru noul SUV Puma, care a fost prezentat în premieră la Frankfurt și este fabricat la Craiova. Românii pot comanda deja acest model, cu un preț echivalent cu un Duster cu echipare medie.

Ford Puma poate fi comandat acum și în România, după ce compania a anunțat prețurile și a dat startul comenzilor. Prețul special de lansare este foarte bun, în comparație cu competiția din segmentul B, în care se regăsește. Mai exact, echiparea Titanium, standard, costă 16.500 de euro, cu mai bine de 2.000 de euro sub prețul lui VW T-Roc și cu aproximativ 1.000 de euro sub nivelul unui Duster Prestige. În comparație cu EcoSport, Puma pleacă de la un nivel mai mare cu 1.100 de euro.

Potrivit Ford, echipamentele disponibile în echiparea Titanium sunt scaune față cu suport lombar și masaj, încărcare wireless pentru smartphone-uri, faruri cu tehnologie LED, precum și multe tehnologii de asistență a șoferului, cum ar fi Active City Stop, Lane Keeping Aid, Active Cruise Control.

Noul Ford Puma este primul automobil hibrid fabricat în România, beneficiind de tehnologia de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 volți, cu baterie litiu-ion.

Portbagajul său, cu 456 litri, se numără printre cele mai mari din segment: VW T-Roc are 445 litri, Dacia Duster are 478 litri, Renault Captur are 455 litri.

„Ne bucurăm și suntem foarte mândri să anunțăm că, începând de azi, îi așteptăm în showroom-urile Ford din toată țara pe toți cei interesați să-și comande noul Ford Puma. Prețul special de lansare anunțat astăzi este disponibil cu sprijinul acordat atât de către Ford România, dar și de către dealerii săi, ca parte a eforturilor noastre susținute de a încuraja vânzările de vehicule noi pe piața locală.”

Cristian Prichea, Director General Ford România – Compania Națională de Vânzări

Ford Puma este disponibil în acest moment în 3 variante de echipare: Titanium, Titanium X și ST-Line X. Începând cu februarie 2020 va fi disponibilă și varianta de echipare ST-Line.

În ceea ce privește motorizarea, pentru variantele de echipare mai sus menționate, clienții Ford Puma pot alege dintr-o gamă de motoare pe benzină Ford EcoBoost de 1.0 litru, produse tot la uzina Ford de la Craiova, iar din luna mai a anului viitor se poate opta și pentru versiunea diesel de 1.5 l EcoBlue.

Ford Puma este produs exclusiv la uzina Ford din Craiova, alături de modelul Ford EcoSport, fiind pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova în 2008 când se fabrică în paralel două vehicule. Uzina Ford de la Craiova și-a extins programul la trei schimburi pentru a putea produce cele două SUV-uri, care sunt distribuite la dealeri din Europa.

Pentru introducerea în producție a noului Ford Puma, Ford a investit 200 de milioane de euro, astfel că investiția totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008. 

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa în Europa până în 2024, din care 8 vor fi lansate în anul 2019. La începutul acestui an, Ford a anunțat că fiecare nou autoturism pe care îl va lansa va include o opțiune electrificată – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric. Ford se așteaptă ca motoarele electrice să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările de autoturisme ale companiei până la sfârșitul anului 2022.

În prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vândute în Europa este SUV, anunță compania, iar vânzările au crescut cu peste 19% în 2018.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole