autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 19th, 2014

Porsche Boxster și Cayman primesc versiuni extreme GTS, disponibile din mai

Porsche a dezvăluit oficial versiunile extreme ale modelelor Boxster si Cayman. Cele mai puternice declinări ale modelelor entry-level Porsche sunt așteptate în showroom-uri din luna mai.

Pe langa diferentele estetice de rigoare, cele doua modele beneficiaza si de cateva moficiari tehnice care au schimbat situatia in fisa tehnica. Diferentele de design fata de versiune “S” sunt minore, remarcandu-se farurile pe fond negru si noua forma a spoilerelor, completate de un set de jante de 20” imprumutate de la 911 Carrera S.

Habitaclul a primit si el o tenta mai sportiva prin scaunele profilate, insa constructorul a tinut cont si de confortul pasagerilor care beneficiaza de tapiteria din piele oferita standard, dar si de pachetul Sport Chrono.

Din punct de vedere tehnic, ambele modele sunt dotate din fabrica cu suspensia activa Porsche Active Suspension Management (PASM), iar sub capota se afla tot un motor boxer de 3,4 litri.

Acesta ofera insa cu 15 CP mai mult in cazul lui Boxster, totalul ajungand acum la 330 CP, in timp ce Cayman pune la dispozitie 340 CP  Valoarea cuplului maxim a crescut si ea, ajungand la 370 Nm, respectiv 380 Nm.

Noul Porsche Boxster GTS poate atinge o viteza maxima de 281 km/h, in timp ce versiunea coupe este cu 4 km/h mai rapida. Demarajul pana la 100 km/h se realizeaza in 4,7 secunde pentru Boxster si 4,6 secunde pentru Cayman, performante valabile pentru modelele echipate cu cutia de viteze PDK.

Pretul de pornire este de 69,949 de euro pentru roadster si de 73,575 pentru coupe, iar vanzarile vor demara in luna mai a acestui an.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>