autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, feb. 15th, 2013

Pierderi de 1,8 miliarde de dolari pentru General Motors în Europa

Declinul sever al vânzărilor de pe piaţa europeană a produs anul trecut pierderi record de 1,8 miliarde de dolari pentru General Motors Europa, prin divizia Opel.

Dezastrul financiar a fost contracarat însă de profitul de peste 7 miliarde de dolari, înregistrat de GM în Statele Unite. Deşi pare o cifră record, având în vedere problemele monetare recente ale grupului american, profitul din America de Nord a fost de fapt cu 200 de milioane de dolari mai mic decât cel anunţat în 2011.

Pe plan mondial, cifra de afaceri a companiei a urcat la 152,3 miliarde de dolari, iar profitul net s-a cifrat la 4,9 miliarde de dolari, o scădere consistentă de 36 faţă de cele 7,6 miliarde de dolari raportate cu un an mai devreme.

În America de Sud, General Motors se poate lăuda cu vânzări din ce în ce mai mari, General Motors estimând pentru această regiune un profit de 2,2 miliarde de dolari şi o cotă de piaţă istorică de 17, mult peste cota de 8 deţinută în Europa sau peste cele 11 procente la nivelul întregii planete.

Anul trecut, General Motors a înregistrat o creştere modestă, de 2,9, a cifrelor de vânzări, la nivel global fiind înmatriculate 9,3 milioane de vehicule produse de gigantul din Detroit. GM a raportat o scădere de 8,2 pe Bătrânul Continent (1,5 milioane de unităţi), în contrast cu aprecierea de 3,2 din America de Nord (2,4 milioane de maşini), rezultat lăudabil, dar insuficient pentru a permite concernului GM să rămână liderul vânzărilor pe plan mondial.

Titlul de cel mai mare constructor din lume a reintrat anul trecut în posesia rivalilor de la Toyota, care au anunţat vânzări de 9,74 milioane de vehicule în perioada ianuarie-decembrie 2012.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>