autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 2nd, 2012

Piața de leasing operațional a avansat cu 24% în primul trimestru

Piața de leasing operațional a crescut în primul trimestru al anului 2012 cu 24 față de perioada similară a anului anterior, respectiv cu 8 față de sfârșitul anului 2011, potrivit Asociației Societăților de Leasing Operațional (ASLO). Numărul de autovehicule utilizate în leasing operațional a ajuns la aproape 40.400 de unități la sfârșitul lunii martie.

În primele trei luni luni ale acestui an au fost înmatriculate prin leasing operațional 2.261de autovehicule, adică peste 16 din autoturismele și de autovehiculele comerciale ușoare înmatriculate.

Creșterea de la 12, la finele lui 2011, la 16 a cotei de mașini livrate în leasing operațional din total înmatriculări, reprezintă o confirmare a faptului că tot mai multe firme au apelat la această formă de utilizare a autovehiculelor. Argumentul îl reprezintă reducerea cheltuielilor cu administrarea parcurilor auto, pe lângă o bugetare fixă pe termen lung și eliminarea unor riscuri care nu țin de core-business-ul lor”, a declarat presedintele ASLO, Bogdan Apahidean.

Asociația a revizuit în creștere estimarea referitoare la avansul pieței în acest an: de la 15 la minimum 20, adică la peste 44.000 de unități.

Segmentul de full service leasing (finanțare și management de flote) a fost în continuare dominant în structura serviciilor solicitate în primul trimestru, reprezentând 67,7 din portofoliul companiilor membre ASLO. Față de de anul trecut, ponderea acestui segment este în scădere. Ponderea serviciilor de management de flote a crescut ușor, ajungând la 23,8, iar serviciile care au vizat exclusiv acordarea de finanțări reprezentau 8,5 din portofoliul companiilor membre ale asociației, în ușoară scădere comparativ cu sfârșitul anului 2011.

Topul companiilor

Cele mai mari cinci companii de leasing operațional sunt ALD Automotive, Porsche Mobility, LeasePlan, Arval Service Lease și RCI Finanțare, potrivit datelor centralizate de ASLO. ALD Automotive, filiala grupului francez Societe Generale, adminsitreaza o flotă de 6.781 unități, având o cotă de piață de 16,8. Porsche Mobility are o cotă de piață de 16,5, având o flotă de 6.670 de unități, în timp ce LeasePlan are o cotă de piață de 16,4, cu o flotă de 6.600 de autovehicule. Arval Service Lease România avea o cotă de piață de 11,3, iar RCI Finanțare de 7,8.

Companiile de leasing operațional membre ale ASLO sunt ALD Automotive, Arval Service Lease România, DiRENT Group, Fleet Management Services, LeasePlan România, Porsche Mobility, Alexandros Long Term Rental, BT Finop Leasing, Hertz Lease, RCI Finanţare România, Unicredit Leasing Fleet Management și Premium Leasing.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>