duminică, iunie 23, 2024
AcasăMașini noiVolkswagen XL1, cel mai economic automobil din lume, consumă 0,9 l/100 km

Volkswagen XL1, cel mai economic automobil din lume, consumă 0,9 l/100 km

Visul patriarhului Volkswagen, Ferdinand Piech, celebra mașină de 1 litru, devine realitate odată cu intrarea în producția de serie a conceptului supereconomic XL1.

Produs din toamna acestui an, într-o serie inițială de 50 de bucăți, la Osnabruck, în Germania, Volkswagen XL1 nu va fi doar cel mai economic automobil din lume, ci și cel mai aerodinamic, grație unui Cx de 0,189.

Una dintre concesiile făcute de dragul atingerii unui coeficient atât de redus a fost renunțarea la oglinzile laterale. Acestea au fost înlocuite, în premieră pentru un automobil de serie, cu camere video ce transmit imaginile pe două LCD-uri amplasate pe panourile interioare ale ușilor.

Înalt de 1.153 mm și lung de 3.888 mm, regele consumului va avea nevoie de numai 0,9 litri de combustibil pentru a parcurge 100 kilometri și, în plus, va avea o autonomie de 50 kilometri în modul de rulare exclusiv electric și 310 mile în regim mixt, în ciuda unui rezervor minuscul care poate găzdui doar 10 litri de motorină.

Noul XL1 este practic un plug-in hibrid ale cărui baterii Litiu-Ion de ultimă generație pot fi încărcate direct de la o priză obișnuită. Un TDI bi-cilindru de 800 cmc și 48 CP lucrează în tandem cu un motor electric de 27 CP, montat între micul diesel termic și transmisia DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Bateriile se află în partea din față a mașinii.

Greutatea nu depășește 795 de kilograme, caroseria de 230 de kilograme fiind realizată integral din fibră de carbon.

CORESPONDENȚĂ DE LA GENEVA

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole