luni, mai 27, 2024
AcasăLegislațieNoua taxă de mediu: vignete colorate ca în Germania, pentru accesul în...

Noua taxă de mediu: vignete colorate ca în Germania, pentru accesul în orașe

Ministerul mediului, condus de Daniel Constantin ia în calcul introducerea unei taxe de poluare sub forma unor vignete așa cum sunt cele din Germania, care să permită, în funcție de gradul de poluare, accesul în orașe. Valoarea taxei ar urma să fie în funcție de normele de poluare Euro.

Ministrul Mediului a anunțat că va face public în curând noua taxă la care s-a gândit pentru a înlocui vechea taxă de mediu, reclamată de cei din industria auto că ar permite introducerea pe scară largă a mașinilor vehci din Germania. Cei de la Mediu s-au gândit să oprească invazia cu o taxă similară celei care i-a ajutat pe nemți să scape de mașinile vechi. Maișnile primesc o vignetă care permite sau nu accesul în orașe, în zone numite Umwelt. În acest moment, limita de acces este euro 4, cele sub acest nivel nu au dreptul să circule pe teritoriul marilor orașe. De asemeena, nivelul impozitelor este diferențiat în funcție de gradul de poluare, și aici fiind vorba despre o ierarhizare, în momentul verificării periodice a mașinii, la ADAC. Și această variant este luată în calcul la Guvern, pentru a înlocui vechea taxă de mediu abriogată de la 1 februarie.

Sistemul gândit nu ar mai îngrădi achiziția de mașini vechi, dar ar face imposibilă utilizarea lor fără plata unei vgnete și a unui impozit specific, în fucnție de gradul de poluare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole