joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieMiting de amploare la Mioveni. 11.000 de sindicaliști de la Dacia au...

Miting de amploare la Mioveni. 11.000 de sindicaliști de la Dacia au ieșit în stradă

Aproximativ 11.000 de sindicaliști din industria auto, majoritatea angajați ai Automobile Dacia, au organizat ieri, la Mioveni, un miting de protest îndreptat împotriva clasei politice și, mai ales, a deciziei de înghețare a tronsonului Pitești-Sibiu din coridorul IV pan-european.

La acțiune au luat parte membri de sindicat de la Automobile Dacia şi familiile ale acestora, precum şi sindicalişti BNS veniţi de la Craiova, Constanţa şi Bucureşti. Protestatarii au avut pancarte pe care scria: “Clasa politică iresponsabilă”, “Jos Guvernul”, “Jos Băsescu” şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

“Dacă ar fi avut un gram de patriotism cei din Guvern, nu am fi fost aici să spunem “Jos Guvernul!”. Unde este patriotismul celor care ne conduc? Dacă astăzi eram auziţi, nu eram în această piaţă să spunem “Jos Băsescu!”. De ce jos Băsescu?  Pentru că pe vremea lui a fost modificat Codul Muncii în interesul altora, nu al cetăţenilor României”, a spus liderul sindicatului de la Dacia, Nicolae Pavelescu.

Acesta, dar şi alţi lideri de sindicat care s-au adresat manifestanţilor au acuzat faptul că, în baza Codului Muncii, angajatorii le fac muncitorilor contracte pe durată determinată, aceasta fiind una dintre marile nemulţumiri ale angajaţilor.

Acțiunile de protest nu se opresc, însă, aici. Liderul BNS, Dumitru Costin, prezent la mitingul de la Mioveni, a anunțat noi proteste de stradă pentru următoarele luni. “Singura soluție este strada, nu negocierile. (…) asta este singura cale de negociere cu acești guvernanți”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole