duminică, iunie 23, 2024
AcasăPiata autoMinisterul Afacerilor Interne achiziționează 450 de SUV-uri Dacia

Ministerul Afacerilor Interne achiziționează 450 de SUV-uri Dacia

Ministerul Afacerilor Interne achiziționează 450 de unități Dacia Duster. Prețul mediu al unei mașini este de 11.000 euro, noile SUV-uri urmând să intre în dotarea structurilor MAI treptat, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Duster este modelul ales de MAI în urma unei licitații deschise, câștigată de Renault România. Toate mașinile vor fi cumpărate prin intermediul Programului de Înnoire a Parcului Auto Național din acest an, celebrul Program Rabla 2014.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, reînnoirea flotei MAI devenise o prioritate din pricina mediei de vârstă înaintate a actualului parc auto. “Aproape 80 la sută din parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne – incluzând aici Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – avea la începutul anului 2014 o vechime de peste 10 ani, ultima achiziţie importantă de autovehicule, derulată la nivelul ministerului, din fonduri bugetare, realizându-se în anul 2006. Gradul de asigurare cu autovehicule, la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, era în medie de 42,6 la sută”, explică Dajbog.

Cele 450 de unități Dacia Duster ce urmează să fie livrate începând din această lună nu sunt singurele automobile pe care MAI le va cumpăra în perioada imediat următoare. Guvernul a aprobat alocarea unei sume de 31 de milioane de euro pentru extinderea flotei MAI, procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru alte aproximativ 2.800 de maşini aflându-se deja în derulare. Ofertele urmează să fie deschise în 28 octombrie, data la care va fi anunțat și noul câștigător.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole