autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 7th, 2012

Micuţul Suzuki Splash a suferit o operaţie facială simplă

Lansat pe piaţă acum aproximativ patru ani, Suzuki Splash a ajuns la maturitate, iar specialiştii i-au aplicat un facelift uşor, menit să-i menţină atractivitatea până la schimbarea modelului.

“Povestea” lui Splash nu este scurtă, precum pare, deşi numele a apărut în 2008, o dată cu modelul actual, care a suferit “operaţia”. Înaintea acestui moment, Suzuki îl avea pe Wagon R+, iar Opel, pe Agila, un “cuplu” de maşini de oraş practice, dar cu un design pătrăţos şi puţin atrăgător. Acum mai bine de patru ani însă, la schimbarea generaţiei, constructorul german a decis să meargă mai departe cu Agila, în timp ce japonezii au optat pentru Splash, un nume cu o rezonanţă mult mai plăcută decât cea a “vagon”-ului.

Suzuki Splash facelift nu iese în evidenţă. Designerii s-au mulţumit să-i redeseneze puţin paraşocul faţă amplu, ce înglobează şi calandrul. De asemenea, locaşurile proiectoarelor de ceaţă nu mai sunt aproape rectangulare, ci au o formă triunghiulară, ce conferă un look sportiv maşinuţei. În spate, arhitectura blocurilor optice a fost schimbată, iar bara a primit nişte prize de aer false, la extremităţi, care, de la depărtare, pot fi confundate destul de uşor cu unele adevărate.

La interior, constructorul s-a mulţumit, se pare, să “reamenjeze” extrem de discret, mulţumindu-se cu câteva “trim”-uri şi opţiuni pentru planşa de bord. Iar pe partea tehnică, deocamdată, nu există noutăţi. Bazat pe o platformă mai scurtă cu 30 mm decât cea a lui Swift, ca şi”fratele” său Opel Agila, Splash este oferit în trei variante de motorizare: un “benzinar” de 1.0 litri, în 3 pistoane, care scoate 67 CP, un alt “benzinar” de 1.2 litri, în 4 cilindri, de 93 CP şi un diesel M-Jet de 1.3 litri, de provenienţă Fiat.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>