autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mai 7th, 2012

Update estetic pentru Volvo XC90

Volvo pregătește lansarea celei de a doua generații XC90. Totuși, până anul viitor când vom afla informații despre noua generație, actuala se bucură de un mic upgrade estetic. XC90 a fost lansat în 2003, prin urmare anul viitor împlinește venerabila vârstă de zece ani. O carieră extrem de lungă pentru un SUV în condițiile în care concurența vine cu un model nou cam la 6-8 ani. Micile modificări se regăsesc preponderent la exterior.

XC90 aprimit lumi de rulare pe timp de zi cu LED, scutul de protecție argintiu față a fost redesenat și acum împreună cu barele de ancorare de pe acoperiș reprezintă dotare standard la XC90. Stopurile spate au primit și ele LED-uri pentru luminile de frână și semnalizări. Este disponibil odată cu acest micuț upgrade și un set de jante de 18 inch finisate în argintiu mat. La interior s-a optat pentru un volan cu trei brațe, inserțiile de aluminiu acum snt standard, iar iluminarea borului este albă. Suprafața portbagajului a fost redesenată, iar pe hayon a fost montat un accesoriu de piele pentru a ajuta la închiderea acestuia. Toate locurile pasagerilor pot fi rabatate pentru a crea o suprafață plană de încărcare.

Echipările de vârf – Executive și R-Design, au primit tapițerie din piele moale cu ventilație și masaj. Gama de propulsoare include un șase cilindri în linie aspirat de 3,2 litri care dezvoltă 243 CP și 320 Nm și două agregate turbo diesel – D5 cu 200 CP și 420 Nm și D3(doar pentru versiunea cu tracțiune față) de 163 CP și 340 Nm. Constructorul suedez a introdus funcția Volvo On Call și pe XC90, proprietarul putând interacționa cu mașina prin intermediul unei aplicații instalate pe un smart phone. Funcții disponibile – localizarea mașinii, pornire de la distanță, vizualizarea informațiilor computerului de bord: jurnalier, consum mediu, autonomie, revizii…, verificarea funcțiilor mașinii.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>