luni, iunie 24, 2024
AcasăEvenimentMașina Anului în Lume: patru finaliste în loc de trei

Mașina Anului în Lume: patru finaliste în loc de trei

Finala competiției World Car of the Year va repeta scenariul de la concursul similar european, deoarece în loc de 3 modele, au fost acceptate 4, acestea fiind clasate în preferințele juriului la mică distanță.

Organizația ca se află în spatele concursului a anunțat atât modelele ce se vor lupta pentru titlul suprem, cât și cele calificate în secțiunile World Performance Car, World Green Car și World Car Design of the Year. Mașinile câștigătoare vor fi anunțate pe 28 martie, în cadrul salonului auto de la New York.

Pentru secțiunea principală au fost selectate următoarele mașini: Mercedes-Benz A Class, Porsche Boxter/Cayman, Scion FR-S/Subaru BRZ/Toyota GT86 și Volkswagen Golf. La startul ediției din 2013 au fost acceptate 42 de automobile care au întrunit criteriile concursului, respectiv să fie lansate pe cel puțin două continente, în intervalul 1 ianuarie 2012 – 30 mai 2013. Juriul este format din 66 de jurnaliști auto din 23 de țări. Titlul din 2012 a fost câștigat de Volkswagen up, constructorul german fiind abonat la finală în ultimele 4 ediții, din care a mai câștigat una, cu ediția anterioară a modelului Golf.

Finaliștii World Performance Car 2013 sunt Ferrari F12 Berlinetta, Porsche Boxster / Cayman și Scion FR-S / Subaru BRZ / Toyota GT 86. Anul trecut, câștigător a fost Porsche 911.

În secțiunea eco, World Green Car, finaliști sunt Renault Zoe, Tesla Model S și Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Nu în ultimul rând, pentru titlul de World Car Design of the Year au fost selectate Aston Martin Vanquish, Jaguar F-Type și Mazda6.

Premiile World Car of the Year reprezintă un concurs relativ recent, având doar 9 ediții organizate. Fondatorii concursului sunt mai mulți ziariști care au creat o fundație non-profit.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole