sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăIndustrieMark Fields este noul șef Ford. Transferul de putere are loc pe...

Mark Fields este noul șef Ford. Transferul de putere are loc pe 1 iulie

Mark Fields este noul director executiv al grupului Ford, funcție moștenită de la artizanul redresării economice a companiei, Alan Mulally. Actual șef Ford se retrage după opt ani la cârma constructorului american, transferul de putere urmând să aibă loc pe 1 iulie.

În vârstă de 53 de ani, Fields lucrează la Ford din 1989 și are în spate o carieră de un sfert de secol în cadrul companiei americane. Între 2002 și 2005, a condus divizia Premier Automotive Group, sub umbrela căreia s-au aflat la vremea respectivă fostele branduri premium din portofoliul Ford – Volvo, Aston Martin, Land Rover și Volvo.

Din 2012, Fields ocupă fotoliul de director operațional Ford, nominalizarea sa ca succesor direct al lui Mulally fiind văzută de experți ca o mutare logică, menită să asigure continuitatea programului de redresare a companiei. Planul One Ford, inițiat de Mulally, va merge astfel mai departe sub bagheta noului CEO, nu mai puțin de 23 modele complet noi sau restilizate urmând să fie lansate până la finele acestui an.

Venit de la gigantul aeronautic Boeing, în 2006, Alan Mulally este considerat autorul redresării Ford și artizanul programului de reducere a costurilor care a ajutat firma să evite intrarea în insolvență. Mulally a refuzat inclusiv ajutoarele guvernamentale, fără de care rivalii de la General Motors şi Chrysler nu ar fi supraviețuit.

Ford este acum cel mai profitabil constructor american get-beget, cu profituri cumulate de 42,3 miliarde de dolari în ultimii cinci ani, după ce a pierdut mai bine de 30 miliarde, între 2006 și 2008. Pentru 2014, constructorul american prevede noi recorduri de vânzări și un profit de minimum 8 miliarde de dolari.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole