vineri, august 12, 2022
AcasăMașini noiImagini în premieră cu noul Volkswagen Passat, așteptat pe piață în decembrie

Imagini în premieră cu noul Volkswagen Passat, așteptat pe piață în decembrie

Noul Volkswagen Passat, așteptat să debuteze în toamnă, la Salonul Auto de la Paris, a fost surprins în haine de serie. În România, noul Passat va ajunge în decembrie, iar primele versiuni de caroserie disponibile vor fi sedanul și breakul.

Construit pe baza platformei modulare MQB, noul Passat va fi mai mare, mai ușor și mult mai economic. Flexibilitatea noii arhitecturi va permite o diversificare fără precedent a gamei. Din program vor face parte, pe lângă tradiționalele variante sedan și break, un nou CC,  o limuzină cu ampatament mărit, dar și un coupe și un cabrio. Versiunea cu ampatament lung, dedicată exclusiv clienților din China, este și cea ilustrată în fotografiile spion. Intitulată Magotan, aceasta este produsă pe plan local, în cadrul partneriatului cu FAW. Ca și în cazul generației actuale, diferențele de design dintre Magotan și Passat-ul european sunt minime, rezumându-se la simpla extindere a caroseriei și a portierilor din spate.

Adoptarea noii ahitecturi MQB va aduce mai mult spațiu la interior și o reducere de peste 100 kg a masei totale. Ampatamentul va crește cu 8 cm, iar lungimea cu cel puțin 10 cm, noul Passat urmând să afișeze un gabarit similar actualei Skoda Rapid. Interiorul pare o îngemănare inspirată între aerul opulent afișat de nava-amiral Phaeton și simplitatea tipic teutonă a noului Golf, elemente precum volanul sau sistemul multimedia cu touchscreen capacitiv de 9 inci fiind preluate direct de la cea mai recentă versiune a compactei germane.

Gama de motorizări va rămâne, în mare parte, neschimbată. Noul Passat va putea fi comandat în compania unei vaste palete de unități TSI și TDI, cu puteri cuprinse între 122 și 280 pentru modelele pe benzină, respectiv 110 și 231 CP pentru cele diesel. Urmând direcția de dezvoltare a noului Golf, Passat ar putea primi inclusiv o versiune hibridă, de tip plug-in, care va cupla un TSI de 1,4 litri și 122 CP la un motor electric de aproximativ 110 CP.

Primele comenzi vor fi preluate imediat după lansarea oficială din toamnă, livrările inițiale urmând să aibă loc în ultima parte a anului sau, cel târziu, în primele săptămâni din 2015.

FOTO: autohome.cn

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock