autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 13th, 2012

Lotus lansează în România noul Exige S

Lotus lansează oficial în România, săptămâna aceasta, modelul Exige S, după cum a anunțat importatorul acestei mărci, Forza Rossa. La eveniment vor participa doi invitați speciali, Lord Green of Hurstpierpoint, ministrul comerțului și investițiilor din Marea Britanie, și ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris.

Lotus Exige S este varianta „dopată” a modelului Exige, motorul său având 345 CP. Cea mai nouă versiune a fost prezentată în premieră anul trecut la Frankfurt, printre performanțele sale numărându-se o accelerație de 4.0 secunde, de la 0 la 100 km/h, și o viteză maximă de 274 km/h. Aceste valori sunt posibile datorită noului motor utilizat de Lotus, 3.5 litri V6, supraalimentat, introdus, de asemenea, și pe Evora. Exige S are un raport putere/greutate de 298 CP/tonă, ceea ce explică performanțele dinamice.

Lotus Exige a fost introdus inițial în gama producătorului britanic de automobile sport în 2007, fiind o versiune coupe a roadster-ului Elise. La salonul de la Geneva de anul acesta, Exige a primit deja propria versiune roadster.

Lotus este principalul concurent european pentru modelele constructorului german Porsche.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>