sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăEvenimentLansarea Audi A3 sedan, în centrul ceremoniei de deschidere a centrului Porsche...

Lansarea Audi A3 sedan, în centrul ceremoniei de deschidere a centrului Porsche Pipera

Porsche Pipera a avut un an plin în 2013, ținând cont de faptul că s-a bucurat de 3-4 lansări oficiale, de participarea reprezentanților Porsche Holding și de sute de invitați dornici să vadă cel mai mare centru din Europa de Est dedicat automobilelor din grupul Volkswagen.

Pe 17 octombrie a avut loc deschiderea oficială a centrului Porsceh Pipera, centru dedicat mărcilor Porsche, Audi, Bentley și Lamborghini, cu showroom, service și toate serviciile adiacente, însă la data acestei ceremonii, centrul avea deja o cifră de afaceri de 15 milioane de euro. Și asta pentru că centrul Porsche Pipera a fost deschis deja publicului la începutul acestui an. A fost o conferință de presă, a fost o deschidere, a fost ceremonia dedicată lansării modelului Porsche 911 Turbo, iar acum a fost o petrecere cu mult fast, care a depășit în amploare cam tot ce a fost petrecere în București, în 2013. În mijlocul audienței, de data aceasta s-a aflat noul Audi A3 Sedan, cel mai nou produs al companiei din Ingolstadt, un model de la care se așteaptă foarte mult, mai ales în această zonă a Europei.

Porsche Pipera este o investiție începută cu mai mulți ani în urmă de Porsche România, în prezent ea fiind derulată de Porsche Inter Auto, divizia specializată în retail a holdingului. Investiția s-a ridicat la circa 15 milioane de euro, iar veniturile din 2013, în primele 6 luni de activitate au amortizat deja această sumă.

Din punct de vedere tehnic, Porsche Pipera are o suprafaţă totală de 50.000 mp, o suprafaţă construită de peste 11.500 mp, un depozit de piese de schimb de 2100 mp şi 500 de locuri de parcare rezervate clienţilor. Centrul reuneşte pentru prima dată în România, sub acelaşi acoperiş, showroom-urile Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche şi Das Weltauto, dar şi ateliere de service pentru marcile Audi, Bentley, Lamborghini şi Porsche.

„Deschiderea complexului Porsche Pipera a reprezentat o dovadă a încrederii noastre că – spre deosebire de tendinţa generală a pieţei auto – segmentul premium rămâne relativ stabil şi va fi primul care îşi va reveni”, a declarat Dana Cortina, Director General Porsche Inter Auto România. „După primele şase luni de activitate, rezultatele indică faptul că am judecat corect şi nu putem decât să sperăm că vom continua în acelaşi registru”, a încheiat Dana Cortina.

De la deschidere – în luna mai – şi până în octombrie, de la Porsche Pipera au plecat către clienţii Porsche Inter Auto România aproximativ 500 de automobile, a căror valoare depăşeste 15 milioane de EUR. Printre modelele exclusiviste aflate în portofoliul Porsche Pipera se numără Porsche 911 Turbo, Porsche Panamera SE Hybrid, Audi A8 şi noua limuzină A3, Lamborghini Gallardo Spyder Performante sau Bentley Continental GTC Speed.

”Rezultatele obţinute de complexul Porsche Pipera ne dau încredere tocmai pentru că s-au realizat într-o perioadă în care piaţa a continuat să scadă cu peste 11 procente şi în condiţiile în care am deschis showroom-urile şi centrele de service treptat, în luni de vară”, explică Dana Cortina.

La nivelul întregii companii, Porsche Inter Auto România se aşteaptă ca, până la finele anului în curs, să vândă 5,300 de maşini noi. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, compania se aşteaptă ca aceasta să atingă 131 de milioane de Euro la sfârşitului 2013.

Porsche Inter Auto Romania

Porsche Inter Auto Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto Romania comercializează, prin intermediul celor 5 centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit acționar unic al Holdingului Porsche.

Porsche Inter Auto Romania este importator şi distribuitor exclusiv pentru marca Porsche şi distribuitor exclusiv pentru mărcile Bentley şi Lamborghini.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole