autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 6th, 2012

Infiniti LE Concept – preview al viitoarei serii G

Infiniti LE Concept se dorește un preview al unui viitor model electric de serie. Dar mai important, acest concept ne arată liniile viitoarei serii G de la Infiniti. Conceptul prezentat de Infiniti la salonul american este un sedan al cărui dimensiuni sunt similare cu ale unui G sedan. Din punct de vedere al designului, conceptul urmează linia lansată de Etherea, Essence și EMERG-E. Infiniti anunță că un model de serie, unul electric, va fi lansat în următorii doi ani. Dar o viitoare generație G care să preia în mare parte elementele de design ale conceptului LE este posibil să apară mult mai devreme. Totuși versiunea electrică este echipată cu un set de baterii Li-ion 24 kwh care alimentează un motor electric al cărui cuplu motor este de 325 Nm. Bateriile sunt integrate în podea, lucru ce contribuie evident la un centru de greutate extrem de jos dar și la un spațiu interior mult mai generos decât în cazul unui model clasic.

Conceptul este optimizat din punct de vedere aerodinamic, are un Cx de 0.25. Cei de la Infiniti susțin că o parte din evoluțiile aerodinamice prezentate de concept se vor regăsi și pe versiunea de serie – jante optimizate din punct de vedere aerodinamic, linia spatelui înălțată, difuzor spate… Una dintre premierele propuse de Infiniti LE Concept este posibilitatea încărcării wireless a acumulatorilor. Dispozitivul fiind amplasat sub difuzorul spate.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>