autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, apr. 6th, 2012

A treia generație Hyundai Santa Fe

Anul acesta Hyundai și-a propus să vină cu 7 noutăți în 11 luni, fie că este vorba de modele noi sau facelift-uri. Santa Fe este al șaptelea pas din programul 7/11 aflat în derulare în 2012. Primele trei modele ale programului au fost Azera, Veloster Turbo și Genesis Coupe facelift. Au urmat apoi Elantra GT și Elantra Coupe. Designul noului poartă semnătura limbajului actual Hyundai – Fluidic Sculpture. Concept estetic care face parte din curentul Storm Edge. Hyundai promovează noul model ca fiind primul CUVCrossover Utility Vechicle care nu face parte din segmentul premium.

Modelul va fi oferit în două versiuni: Santa Fe Sport – versiune cu cinci locuri și Santa Fe LWB – versiune cu ampatament mărit care oferă șapte locuri. Lansarea noului model marchează și scoaterea din ofertă a lui Veracruz, acesta urmând a fi produs până la finalul acestui an. În premieră Hyundai va oferi, opțional, pentru Santa Fe sistemul de tracțiune integrală asociat cu Torque Vectoring Cornering Control (TVCC) și Driver Selectable Steering Mode (DSSM) – un sistem de tracțiune integrală care permite distribuirea cuplului motor pe punți și între roțile aceleiași punți pentru a reduce efectul subvirator sau supravirator.

CUV-ul coreean mai este echipat cu: Hillstart Assist Control (HAC), Downhill Brake Control (DBC). La interior putem remarca un salt uriaș la capitolul materiale și finisări comparativ cu actuala generație. În cazul versiunii cu cinci locuri bancheta spate culisează pentru a oferi la nevoie și mai mult spațiu pasagerilor, banchetă fracționabilă 40:20:40. În cazul versiunii cu șapte locuri vorbim de un plus de spațiu de 4,8 cm pentru locurile de pe bancheta mediană. Versiunea în cinci locuri are un ampatament de 2.700 mm, o lungime de 4.690 mm, o lățime de 1.880 mm și o înălțime de 1.680 mm.

Pentru versiunea LWB vorbim de un ampatament de 2.800 mm, o lungime de 4.905 mm, o lățime de 1.885 mm și o înălțime de 1.690 mm. Pentru moment au fost comunicate motorizările pentru piața americană. Pentru versiunea sport sunt disponibile două propulsoare: 2.4 GDI care dezvoltă 190 CP și 245 Nm și un 2 litri trubo care dezvoltă 264 CP și 365 Nm. Versiunea cu ampatament mărit va fi oferită doar cu un propulsor V6 GDI de 3.3 litri care dezvoltă 290 CP. Toate motorizările vor fi oferite cu o cutie automată cu șase rapoarte.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>