autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 15th, 2012

Infiniti FX Sebastian Vettel

Vor fi produse doar 200 exemplare care se vor comercializa în Europa și Orientul Mijlociu. Versiunea de serie va fi identică cu FX Sebastian Vettel Concept prezentat la salonul de la Frankfurt în 2011. Profilul aerodinamic revizuit al maşinii este rezultatul schimbărilor făcute de designerii şi inginerii Infiniti după întâlnirile cu Sebastian şi cu echipa Red Bull Racing. O maşină Red Bull Racing RB7 a fost chiar trimisă în Japonia pentru a oferi o sursă de inspiraţie reală echipei care a adus la viaţă maşina de stradă visată de campionul mondial. Versiunea de serie va avea o gardă la sol coborâtă cu 20 mm.

Grila frontală este ușor redesenată și are ca sursă de inspirație conceptul Essence. Pe lângă îmbunătăţirea cu 30 de procente a coeficientului forţei portante (Ci), modelul special FX se mândreşte cu un coeficient aerodinamic (Cd) redus cu 5. Creşterea deportanţei simultan cu îmbunătăţirea aerodinamicii reprezintă unul dintre motivele principale pentru care acest concept ţinteşte a fi centrul atenţiei. Până şi capacele oglinzilor exterioare au fost remodelate pentru a mări deportanţa. Carbonul a fost utilizat pentru splitter, praguri, grila frontală, capacele oglinzilor şi difuzorul spate, reducând greutatea SUV-ului. Designul splitter-ului şi difuzorului este inspirat de maşina de Formula 1, la fel ca lumina de ceaţă centrală din spate, similară cu lumina utilizată de o maşină F1 pe timp de ploaie.

Propulsorul V8 de 5 litri dezvoltă cu 30 CP mai mult, ajungând acum la 420 CP. A fost reprogramată unitatea de comandă a motorului și modificat sistemul de evacuare pentru a ajunge la această valoare. Pentru a ajunge la viteza maximă de 300 km/h a fost nevoie și de modificarea rapoartelor din cutie, acestea fiind mai lungi acum. Cu toate acestea FX Sebastian Vettel ajunge la 100 km/h în 5,6 secunde. Cine dorește să aibă în garaj SUV-ul unui campion mondial trebuie să se grăbească, Infiniti primește deja comenzi pentru această serie limitată. Comenzile vor fi onorate din primăvara lui 2013.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>