autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 15th, 2012

Dacia Duster a fost cel mai vândut automobil în luna februarie

Rezultatele privind livrările de automobile în luna februarie, potrivit APIA, arată că piața de autoturisme din România s-a ridicat la un volum de 4.545 unități, în creștere față de aceeași lună din 2011, dar și față de luna ianuarie.

Estimările pentru perioada următoare sunt rezervate, deoarece, deocamdată, suma livrărilor pentru primele două luni este mai mică decât cea pentru perioada similară din 2011 cu aproximativ 7. Motivul este dat de rezultatul slab din ianuarie.

Dacă privim situația separat, pe categorii în funcție de proveniența autoturismelor din piață, putem constata că vânzările de automobile produse în România, deocamdată doar Dacia, au crescut cu 24. De asemenea, atât producția cât și exporturile au fost în creștere.

În topul vânzărilor (livrărilor), lider rămâne Dacia, cu 1137 autoturisme, iar în clasamentul mărcilor de import, pe prima poziție se situeză Volkswagen, cu 540 unități, urmată de Skoda și Ford.

În ceea ce privește clasamentul pe modele, s-a petrecut o schimbare importantă, Dacia Logan nemaifiind, ca de obicei, cel mai vândut model. Duster a trecut pe prima poziție, cu 468 unități vândute, profitând de tendința în scădere a modelului Logan, aflat la final de viață, după aproape 8 ani de la lansare. Pe locul al treilea în preferințele românilor a fost Skoda Octavia. În afară de Logan, singurul model din Top 10 care a mai cunoscut o scădere față de luna trecută a fost VW Golf.

Pe clase, situația stă, în linii mari, în condiții comparabile cu lunile anterioare. În clasa A, city-car, cel mai vîndut a fost Fiat 500. În clasa B, supermini, preferată a fost Skoda Fabia, iar în cea mai populară clasă, cea compactă (C), lider a fost, evident, Dacia Logan. În clasele superioare, liderii sunt și ei aceeași, cu VW Passat în segmentul mediu (D), BMW Serie 5 și Mercedes Benz E Class în clasa E și Mercedes Benz S Class în clasa F, a limuzinelor de lux. De asemenea, la SUV-uri, cel mai vândut a fost Dacia Duster, iar la MPV-uri, Peugeot 3008 rămîne cel mai cumpărat model.

Top livrari - Clasa A si Clasa B

Livrari Clasele C si D

Tabel livrari clasele E si F

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>