joi, iulie 25, 2024
AcasăLegislațieGuvernul pregătește Programul Prima Mașină, dedicat tinerilor între 18 și 30 de...

Guvernul pregătește Programul Prima Mașină, dedicat tinerilor între 18 și 30 de ani

Guvernul pregătește Programul Prima Mașină. Dedicat exclusiv tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, acesta ar urma să dea, potrivit Ministrului Economiei, un nou avânt vânzărilor de mașini noi din țara noastră.

Concret, prin Programul Prima Mașină, tinerii care vor contracta un credit auto vor beneficia de o perioadă mai lungă de rambursare a ratelor, precum și de dobânzi preferențiale, totul în condițiile unui avans de numai 5% din prețul mașinii.

“Prima Mașină se adresează tinerilor 18-30 de ani. Nu există tânăr care să nu-și dorească să conducă o mașină. Săptămâna viitoare vom avea prima întâlnire cu Fondul de Garantare, contragarantare și producătorii”, a declarat Constantin Niță, Ministrul Economiei.

Statul va garanta 50% din valoarea împrumuturilor bancare derulate prin Programul Prima Mașină. Urmând exemplul programului de succes Prima Casă, printre condițiile esențiale impuse solicitanților se vor număra existența unui loc stabil de muncă și, bineînțeles, absența calității de proprietar al unei mașini, inclusiv în trecut.

Reprezentații Guvernului nu au decis încă dacă necesitatea găsirii unui girant va face, de asemenea, parte din caietul de cerințe impuse tinerilor care își doresc o mașină nouă. Ministrul Economie promite, însă, un plafon maxim de creditare, urmând să fie favorizate modelele accesibile, cu motoare de cilindree redusă.

Înscrierea în Program va urma traseul urmat și pentru Prima Casă. Primul pas va fi reprezentat de depunerea dosarului necesar la una dintre băncile acceptate în Program. După obținerea ofertei de finanțare, solicitanții se vor prezenta la dealerii acreditați, unde își vor configura și alege mașina dorită. Ulterior, dosarul va fi trimis spre analiză, respectiv aprobare, către Fondul de Garantare.

Potrivit autorităților, Programul Prima Mașină ar putea debuta chiar din toamna acestui an. Termenul este, însă, ușor nerealist. Programul nu a depășit încă stadiul de proiect, până la aprobarea sa și intrarea propriu-zisă în vigoare fiind programate mai multe întâlniri cu Fondul de Garantare al creditelor bancare, reprezentanții Guvernului și cei ai dealerilor auto.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole