vineri, februarie 23, 2024
AcasăIndustrieGrupul Fiat, aproape de a deveni unic acţionar Chrysler

Grupul Fiat, aproape de a deveni unic acţionar Chrysler

Grupul Fiat negociază cu mai multe bănci europene obţinerea unui împrumut de 3 miliarde de euro, anunţă Reuters. Fondurile ar garanta achiziţia ultimului pachet de acţiuni deţinute de sindicatele Chrysler, prin fondul de pensii VEBA, Fiat devenind, astfel, unicul acţionar al companiei americane.

Oficialii Fiat speră ca împrumutul să fie aprobat luna viitoare, ceea ce ar permite ca un acord cu sindicatele Chrysler să fie parafat până la finele lunii iulie. VEBA deţine în prezent 41,5 din acţiunile constructorului american, cotă estimată la aproximativ 3,5-4 miliarde de dolari. Costul exact al tranzacţiei nu a fost însă stabilit oficial, preţul acţiunilor fiind disputat de cele două părţi în instanţă. Următoarea audiere va avea loc peste doar câteva zile.

Deşi Fiat are la îndemână o rezervă de circa 9 miliarde de euro, Grupul se vede nevoit să facă rost de fonduri suplimentare din surse externe, totul pentru a nu îşi periclita rating-ul internaţional actual.

Sergio Marchionne, şeful Fiat şi artizanul preluării grupului american Chrysler, speră ca fuziunea dintre cei doi giganţi auto să propulseze noua companie pe locul şapte în topul celor mai mari constructori. În plus, succesul neaşteptat al diviziei americane din ultima perioadă a fost o gură consistentă de oxigen ce a contrabalansat, practic, pierderile suferite de Grupul Fiat pe o piaţă europeană aflată în picaj.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole