autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 7th, 2012

GENEVA 2012/ Mercedes-Benz A Class, o nouă abordare în segmentul compact premium

Mercedes-Benz a prezentat în Elveţia a treia generaţie a modelului A-Klasse, care vine acum cu un design complet revizuit şi intră în competiţie cu modelele compacte sportive din segment.

Având în vedere ca puterile motoarelor instalate pe noul A-Klasse ajung pâna la 211 CP, iar emisiile au fost reduse chiar sub 100 g CO2/km, Mercedes-Benz vrea sa facă din cel mai mic model din gamă nu doar o referinţă de design, ci şi de tehnologie, performanţă, dar mai ales de vânzari.

“Noul A-Klasse este o declaraţie în privinta noului dinamism a Mercedes-Benz. […] Ne asteptăm ca 50 din comenzile acestui model sa meargă la noi clienţi ai mărcii. De aceea A vine de la atac”, a declarat Dietere Zetsche, CEO al Daimler AG.

Gama de motorizări cuprinde propulsoare care pornesc de la 80 kW (109 CP), pentru motorizarea de bază diesel, şi ajung la 155 kW (211 CP), pentru noul motor de 2.000 cmc pe benzină. Toate cele 6 motorizari au sistem de injecţie directă a combustibilului şi sunt echipate cu funcţia ECO start/stop.

Pentru ca tot automobilul a fost regândit din nou, nu doar designul diferă de generaţia anterioară, la capitolul tehnologie A-Klasse a primit un cocktail plin de noutăţi: funcţia de hold a franei, asistenţă la plecare în rampă, faruri adaptive, asistenţă pentru observarea “punctului mort” şi pentru schimbarea benzii de circulație, asistenţă la parcare şi cameră pentru mersul cu spatele.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>