autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mart. 7th, 2012

GENEVA 2012/Conceptul EXP 9 F ar putea deveni al treilea model din gama Bentley

Prezentarea SUV-ului Bentley a stârnit valuri la Salonul Auto de la Geneva. Unii laudă ambiţia producătorului de lux şi consideră maşina un virtual succes, în timp ce alţii vorbesc despre kitsch şi proporţii nefireşti.

„Ştim că mulţi actuali proprietari de Bentley deţin şi SUV-uri ale altor mărci. Prin noul EXP 9 F facem o declaraţie clară că avem atât experienţa necesară, cât şi dorinţa de a le satisface şi chiar depăşi aşteptările”, a declarat imediat după evenimentul de prezentare a modelului Wolfgang Duerheimer, CEO-ul companiei.

De asemenea, cu ceva timp în urmă, acelaşi oficial a ţinut să menţioneze că “principala noastră preocupare este lărgirea gamei de produse dincolo de Continental şi Mulsanne”, dând astfel de înţeles că actualul concept ar putea deveni vehicul de serie.

Cert este că, deocamdată, ciudatul concept Bentley are în dotare un puternic propulsor W12 de 6.0 litri alimentat cu benzină şi ascunde sub capotă o mulţime de dotări de lux. De la scaune tapiţate cu piele și elemente realizate din lemn de nuc sau oţel de înaltă calitate şi până la sistemul de deschidere a hayonului, care poate transforma partea din spate a vehiculului într-o bancă pentru picnic, EXP 9 F este o adevărată sufragerie pe roţi. Oficialii companiei susţin că noul concept îmbină luxul cu utilitatea şi că ar putea fi vândute în total circa 25.000 de astfel de maşini într-un ritm de 3.500-5.000 de unităţi pe an, în special în China.

Este interesant de observat că, odată cu EXP 9 F, pare a lua naştere o nouă nişă în piaţa maşinilor de lux, una foarte exclusivistă, al cărei pionier este modelul Kubang, lansat de Maserati la expoziţia de la Frankfurt de anul trecut. Un alt exponent al acestei nişe ar putea fi viitorul concept al celor de la Lamborghini, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Beijing, în aprilie.

Cu sau fără acest SUV, Bentley pare a fi pe drumul cel bun. Anul trecut, vânzările mărcii au crescut cu 37, până la 7.003 unităţi, iar primele două luni din 2012 anunaţă încă un an de creştere, în special graţie pieţei chineze.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>