autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mart. 20th, 2012

Ford începe angajările la Craiova

Directorul de resurse umane al Ford România, Angella Alexander a anunțat astăzi că firma americană va demara din această săptămână angajările la uzina de la Craiova. În prima fază vor fi recrutate 500 de persoane.

Conform Angellei Alexandre, „Ford România are plăcerea de a anunța că în această săptamână va demara un proces de angajare a 500 de muncitori pentru fabrica noastră din Craiova. Ford va recruta în principal operatori de bază pentru liniile de producție, dar în același timp suntem interesați și de extinderea forței de muncă prin aducerea unor specialiști de întreținere.”

În urmă cu câteva zile Ford a anunțat și semnarea unui act adițional la contractul de privatizare prin care prin care obligațiile asumate inițial de Ford pentru uzina de la Craiova au fost amânate până la finalul acestui an. Printre principalele modificări apărute prin acest document, au fost punctate simplificarea procesului de restructurare prevăzut în contractul inițial, prelungirea până la 31 decembrie 2012 a termenelor de realizarea a obligaţiilor post-privatizare asumate de cumpărător şi simplificarea procedurii de eliberare a garanţiilor pentru executarea investiţiilor. Documentul mai prevede și acomodarea ajutoarelor de stat autorizate cu noile condiţii din planul de afaceri şi din contractul de vânzare cumpărare de acţiuni, dar și achitarea penalităţilor prevăzute în contract, drept compensaţie pentru nerealizarea numărului de autovehicule asumat prin contract. Potrivit şefului AVAS, Aurelian Popa, , penalităţile aplicate producătorului auto pentru întârzierile față de contractul inițial se ridică la aproximativ 14 milioane de euro.

În ciuda acestor întârzieri, oficialii Ford au anunţat că vor prezenta românilor, pe 22 martie, noul monovolum B-Max asamblat la Craiova. Tot atunci va fi făcută publică și lista cu prețuri. O zi mai târziu vor putea fi făcute și comenzi însă primele livrări vor avea loc abia în toamnă.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>