marți, august 9, 2022
AcasăEvenimentFiat Group și Mazda anunță un proiect comun bazat pe viitoarea generație...

Fiat Group și Mazda anunță un proiect comun bazat pe viitoarea generație MX-5

Fiat Group și Mazda Corporation au semnat un prim acord de colaborare în vederea dezvoltării și producerii unui nou roadster sub siglele Mazda și Alfa Romeo, bazat pe viitoarea generație de Mazda MX-5 cu tracțiune spate.

Un moment extrem de interesant pentru că acest acord poate însemna pe viitor o alianță a celor de la Mazda cu Fiat Group. Proiectul are în vedere ca ambele mărci auto să propună două roadstere cu tracțiune spate, diferite ca stil și specifice prin caracteristici fiecărei mărci în parte. Modelele vor urma să fie echipate cu motoare diferite dar vor fi produse la fabrica Mazda din Hiroshima, Japonia. Data de începere a producției pentru noua Alfa Romeo este prefigurată pentru anul 2015. “Acest acord demonstrează convingerea noastră de a continua să dezvoltăm marca Alfa Romeo și intenția clară de a o transforma într-un success global. Colaborarea cu Mazda înseamnă un parteneriat cu liderul pieței auto în domeniul tracțiunii spate pentru a produce un roadster pur, în spiritul tradițional Alfa Romeo…” a declarat Sergio Marchionne, CEO Fiat.

Takashi Yamanouchi, CEO al mărcii Mazda, s-a declarat de asemenea entuziasmat de colaborarea cu o marcă auto atât de prestigioasă mai ales în vederea producerii unui roadster bazat pe cel mai vândut astfel de model din toate timpurile, Mazda MX-5. Acordul final va fi semnat în a doua jumătate a anului 2012, existând și posibilitatea unor noi oportunități de colaborare între cele două mărci.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock