luni, iunie 24, 2024
AcasăMașini noiFerrari California facelift, confirmat pentru Salonul de la Geneva

Ferrari California facelift, confirmat pentru Salonul de la Geneva

Ferrari California va fi protagonistul unui update tehnic și stilistic de substanță. Modelul revizuit, cunoscut sub numele de cod F149M, va fi prezentat pe 12 februarie, în avanpremiera debutului său oficial din cadrul Salonului Auto de la Geneva, de luna viitoare.

Actuala generație deține indicativul intern F149, ceea ce înseamnă că premiera anunțată de Ferrari nu poate fi decât un facelift al cabrioletului California și nu un model complet nou. Litera M este un alt indiciu în acest sens, semnificația sa oficială fiind mai mult decât explicită: Modificato. De-a lungul istoriei Căluțului Cabrat, doar câteva modele au primit acest simbol suplimentar, fiind vorba exclusiv de variante supuse unor îmbunătățiri: 575M, 512M și 456M.

Ferrari California F149M va da startul tranziției de la motoarele tradiționale aspirate la cele turbo, sub capota sa urmând să fie grefat un V8 cu injecție directă, împrumutat de la noile modele Maserati Ghibli și Quattroporte. Cilindreea de 3,8 litri va fi păstrată, însă puterea maximă va crește până la cel puțin 560 CP, de la cei 530 CP din prezent. Planurile pentru un V6 entry-level au fost abandonate.

La nivel estetic, se anunță schimbări radicale. Noul Ferrari California va fi complet redesenat. Practic, doar structura de rezistență va rămâne neschimbată. Sursa de inspirație va fi noul F12berlinetta, model ce îi va dona noului California partea frontală agresivă, cu faruri full-LED puternic alungite, precum și silueta dinamică, mult mai elegantă decât cea a actualului baby Ferrari. Interiorul va fi el complet nou, urmând să beneficieze de cele mai noi sisteme multimedia prezente și pe FF sau F12berlinetta.

Listele de comenzi vor fi deschise în martie, la Geneva, iar primii clienți își vor primi mașinile un an mai târziu. Ferrari va limita cadența anuală a noului California la 500 unități pe an, în încercarea de a crește aura de exclusivitate a modelului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole