duminică, iunie 23, 2024
AcasăIndustrieFabrice Jouanny, directorul Centrului Tehnic Titu, înlocuit de o româncă

Fabrice Jouanny, directorul Centrului Tehnic Titu, înlocuit de o româncă

Renault a anunțat numirea unui nou director al Centrului Tehnic Titu, începând cu luna aceasta, francezul Fabrice Jouanny, încheindu-și mandatul. Locul său a fost luat de o femeie, Anica Muntean, anterior director tehnic al centrului. Este al doilea român care înlocuiește un francez în poziția de director, în Renault Tehnologie Roumanie, după Sorin Bușe, care a devenit director general al RTR în 2010.

Centrul Tehnic Titu aparține de RTR și are ca scop testarea, încercarea vehiculelor diverse, în special a celor afalte în faza de dezvoltare. Renault folosește acest centru nu doar pentru marc a Dacia, ci pentru cele mai multe dintre modelele noi. Construcția CTT a început în 2008, sub comanda lui Fabrice Jouanny, fiind inaugurat în 2010. Pe lângă bancurile de teste, la Titu exsită un număr de 32 de kilometri de piste.

„Centrul Tehnic Titu este un instrument extraordinar pentru ingineria din România şi sunt onorată să conduc singurul centru de încercări auto din România şi din regiune. Am găsit aici un centru perfect funcţional, tehnologie de testare de ultimă oră şi echipe de inginerie profesioniste. Misiunea mea la Titu este optimizarea performanţei centrului şi dezvoltarea lui”, a declarat Anica Muntean.

Anica Muntean s-a născut în 1964 în Turnu Măgurele, judeţul Teleorman şi a absolvit Institutul Politehnic din Timişoara.

După un stagiu de practică, Anica Muntean şi-a început cariera la Dacia, în 1989, ca inginer tehnolog şi a participat la numeroase proiecte din inginerie.

După venirea Renault în România, Anica a preluat în 2001 conducerea serviciului de metode montaj, iar în 2004 funcţia de şef departament inginerie montaj. În 2008, a preluat postul de Director Inginerie Vehicul Descentralizată, care coordonează activitatea de asistenţă tehnică pentru fabricaţie la Mioveni, fiind prima femeie din fruntea unei direcţii de inginerie din România şi singura femeie care conducea un departament de acest tip în Grupul Renault la nivel mondial. În cadrul acestor direcţii, Anica a participat activ la industrializarea noilor vehicule, începând cu Solenza şi continuând cu Logan, Sandero şi Duster.

Din septembrie 2011, Anica Muntean a fost Director Tehnic al Centrului Tehnic Titu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole