miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIndustrieDesignerul Walter de Silva se pregătește să plece din grupul VW

Designerul Walter de Silva se pregătește să plece din grupul VW

Designerul Walter de Silva va părăsi grupul Volkswagen, potrivit publicației Automotive News, care citează Auto&Design. Mișcarea ar putea să aibă loc luna viitoare, ca urmare a reorganizărilor ample anunțate de noua conducere.

Walter de Silva este unul dintre cei mai cunoscuți designeri din industria auto, el fiind autorul noului stil de design impus mărcilor din grupul VW, în ultimii 15 ani. Apropiat al lui Martin Winterkorn, de Silva a impus un stil rece, fără prea multe ornamente, mai întâi la Audi și apoi la celelalte mărci din grup, fiind criticat pentru asemănarea mult prea mare a modelelor celor 12 mărci. Walter de Silva a devenit cunoscut pe vremea când era designer al mărcii Alfa Romeo, marcă pentru care a desenat modele celebre. Apoi a fost recrutat de Volkswagen Group, pentru a redesena modelele mărcii Seat. Ulterior, Winterkorn l-a impus la Audi și apoi șef al designului întregului grup Volkswagen.

Restructurările grupului VAG, care urmează scandalului Dieselgate, vizează, potrivit sursei citate, o reducere cu 100 de milioane a bugetului departamentului de design.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole