miercuri, iunie 26, 2024
AcasăPiata autoDebut promițător: Lamborghini a primit 700 de precomenzi pentru noul Huracan

Debut promițător: Lamborghini a primit 700 de precomenzi pentru noul Huracan

Lamborghini Huracan debutează cu dreptul. Peste 700 de clienți nerăbdători au depus deja un avans pentru înlocuitorul lui Gallardo, înainte ca noul supercar să își facă debutul oficial la Salonul Auto de la Geneva.

Huracan a fost prezentat în mare secret, încă de anul trecut, vechilor proprietari de Gallardo, dar și fanilor brandului, în cadrul unui turneu de promovare mondial.

Inima noului Lamborghini Huracan va fi un V10, amplasat central, capabil să livreze 610 CP și 560 Nm, cifre ce plasează noul model direct în liga supercarurilor de elită ce depășesc viteza maximă de 325 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h durează 3,2 secunde, iar consumul mediu a scăzut de la 12,2 la 10,5  l/100 km.

Tracțiunea integrală, controlată electronic, va fi standard, alături de noua transmisie cu dublu ambreiaj, șapte rapoarte și padele pe coloana de direcție, intitulată LDF – Lamborghini Doppia Frizione.. Un buton de pe volan va permite calibrarea exactă a motorului, cutiei și tracțiunii, în trei moduri distincte – Strada, Sport and Corsa.

Huracan va apela la un mix de materiale high-tech ultraușoare, șasiul fiind realizat din aluminiu, iar caroseria, din CFRP – plastic ranforsat cu fibră de carbon. Platforma sa va fi folosită și de următoarea generație a lui Audi R8, care va fi lansată în 2015.

În premieră pentru segmentul supercarurilor entry-level, Huracan va fi echipat exclusiv cu frâne ceramice, în timp ce pe lista de opționale se vor regăsi suspensii adaptive cu amortizoare magneto-electrice și direcția variabilă.

Titulatura Huracan, “uragan” în limba spaniolă, ascunde tradiționalele conotații bovine, amintind de un taur de luptă din secolul 19, celebru în regiunea Alicante, din Spania, pentru “simțul ascuțit al atacului”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole