joi, iulie 25, 2024
AcasăIndustrieDacia a dus profitul Renault la cote record. Creștere de 59% în...

Dacia a dus profitul Renault la cote record. Creștere de 59% în 2013

Grupul Renault este unul dintre puținii actori din industria auto europeană care a anunță o creștere consistentă, de 59%, a profitului operațional în 2013. Valoarea acestuia a depășit pragul de 1,24 miliarde de euro, totul grație ascensiunii fără precedent a vânzărilor Dacia. 

Încasările companiei franceze au urcat și ele cu 0,5%, până la 40,93 miliarde de euro, în timp ce vânzările totale ale grupului au înregistrat anul trecut un avans de 3,1%, de la cele 2,54 milioane de mașini din 2012, la peste 2,62 milioane de unități. 430.000 dintre acestea au fost comercializate sub sigla Dacia, constructorul argeșean terminând 2013 cu 19,3%, respectiv 60.000 unități, peste recordul stabilit cu un an în urmă. Brandul Renault a vândut 2,13 milioane de mașini, ceea ce se traduce print-o apreciere ceva mai modestă, estimată la 0,4%.

Potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile ACEA, grupul Renault a fost singurul mare producător auto european din top 5 care a raportat creșteri ale vânzărilor pe piața din Europa, ascensiunea Dacia (+23%) eclipsând declinul brandului Renault (-1,5%).

Renault țintește noi recorduri de încasări și în 2014, prognoza pentru acest an vizând o creștere constantă a vânzărilor și profitului operațional la nivelul întregului grup. Francezii speră să atingă, în termen de trei ani, venituri anuale de 50 miliarde de euro și un randament al vânzărilor de peste 5%.

Alături de partenerul de Alianță, Nissan, grupul Renault a demarat un amplu proces de reducere a costurilor de cercetare, dezvoltare și producție. Astfel, viitoarele modele ale Alianței vor fi produse în fabrici comune, iar departamentele de dezvoltare și cercetare se vor uni. Comasarea operaţiunilor va aduce economii estimate la aproximativ 3,86 miliarde de dolari.

În prezent, Alianța Renault-Nissan operează 50 de fabrici în întreaga lume. Strategiile de dezvoltare comune le-au adus celor două companii economii de aproape 3,68 miliarde de dolari, în 2012.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole