miercuri, februarie 21, 2024
AcasăMașini noiDatsun a lansat Go+, un monovolum de 6.500 euro, cu șapte locuri

Datsun a lansat Go+, un monovolum de 6.500 euro, cu șapte locuri

Datsun, marca low-cost relansată de Nissan la începutul acestei veri, continuă ofensiva începută cu Go, un mini de 5.000 euro, prezentând un monovolum cu șapte locuri, disponibil de la numai 6.500 euro. Intitulat Go+, al doilea model al brandului inspirat de succesul Dacia, va fi produs în Indonezia și va fi comercializat doar pe piețele emergente din Asia, Africa, Rusia sau India.

Go+ împarte cu fratele său mai mic atât platforma, cât și propulsorul aspirat de 1,2 litri pe benzină, unica motorizare oferită la lansare. Ampatamentele celor două modele sunt identice, însă lungimea noului monovolum a fost majorată cu 21 cm pentru a permite instalarea unui rând suplimentar de scaune, în portbagaj. Datsun admite că cele două scaune cu aspect de strapontină sunt dedicate mai mult copiilor, Go+ fiind promovat drept un MPV cu 5+2 locuri.

Arhitectura simplistă a planșei de bord folosită de Go a fost preluată și de noul Go+. Un CD player sau radio nu este oferit nici măcar opțional. Datsun pune, totuși, la dispoziția clienților săi un sistem audio cu docking station și conexiune USB pentru smartphone-uri.

Datsun a fost un brand extrem de activ între 1932 și 1986, multe dintre modelele sale fiind apreciate inclusiv pe piața din Statele Unite. Portofoliul actual nu va ajunge, însă, niciodată în Europa sau America de Nord, Alianța Renault-Nissan încercând să evite, astfel, o posibilă suprapunere a celor două branduri low-cost ale Grupului, Dacia și Datsun.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole