marți, august 9, 2022
AcasăMașini noiDacia Duster, tot mai aproape de o caroserie pick-up

Dacia Duster, tot mai aproape de o caroserie pick-up

Dacia va scoate din fabricație și va elimina din gama sa actualul Logan Pick-up. Reprezentanții Grupului Renault ne-au declarat, cu ocazia lansării modelului Dacia Dokker, că un nou pick-up va fi introdus în gama mărcii românești, dar nu a fost încă luată decizia despre caracteristicile pe care acest model trebuie să le aibă. Dacia are o tradiție în acest segment, al pick-up-urilor, chiar dacă nu a intrat niciodată în zona truck-urilor, așa cum sunt ele numite, a pick-up-urilor 4×4, derivate din SUV-uri sau chiar vehicule off-road. Primul pick-up era denumit în argou Papuc, iar Renault a luat decizia să boteze astfel ultima generație construită pe platforma Dacia 1310, cea care a beneficiat și de primul motor diesel, dar și de o transmisie integrală, de proveniență Renault. Ulterior, al doilea pick-up a fost construit pe platforma Logan, dar nu a mai primit tracțiunea 4×4.

Acum, șefii Renault și Dacia, împreună cu inginerii, oscilează între o variantă de pick-up derivată din Lodgy/Dokker și una derivată din Duster. Cele două au elemente comune, însă există și o diferență majoră. Pe structura Lodgy este mult mai dificil să adaptezi o tracțiune 4×4, iar absența acestui element ar putea reduce masiv aria de cumpărători. Thomas Dubruel, director comercial al Grupului renault în România, cel care cunoaște cel mai bine cum se vând produsele Dacia pe piața noastră, a declarat indirect că susține în fața șefilor construirea unei versiuni de pick-up bazată pe Duster. „Un pick-up de succes trebuie să îndeplinească în România 3 criterii: să fie 4×4, să fie double cab și să aibă o capacitate de încărcare mare”, ne-a explicat directorul Renault. De altfel, dacă un pick-up derivat din Dokker ar reprezenta un produs exclusiv comercial, un Duster Pick-up ar avea succes, cu siguranță, și la publicul larg.

Construcția acestui model ar putea fi găzduită tot de fabrica Dacia din Mioveni, deoarece liniile de producție se vor elibera în această toamnă de nu mai puțin de 3 modele, respectiv Logan MCV, Logan Van și Logan Pick-up. Primele două nu vor mai avea înlocuitori la Pitești, Dokker și Dokker Van fiind fabricate în Maroc, alături de Lodgy.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock