luni, iunie 24, 2024
AcasăIndustrieDacia ar putea lansa un model mai mare decât Sandero, posibile sinergii...

Dacia ar putea lansa un model mai mare decât Sandero, posibile sinergii cu noua marcă low-cost Datsun nu sunt excluse

Dacia nu exclude ideea lansării unui model mai mare decât Sandero şi nici un posibil schimb de tehnologie cu noua marcă low-cost Datsun, scrie publicaţia britanică WhatCar. Cele două ipoteze au fost lansate la Geneva de Thomas Lane, directorul de produse al Grupului Renault.

”Suntem oare tentaţi să extindem gama Dacia? Da. Este aceasta prioritatea noastră de top? Nu. Am putea lansa o maşină de clasă mini? Da. Un rival pentru Golf? Da. Ar fi doar nişte paşi elementari pentru o companie axată pe simplitate şi spirit practic.”, a spus Lane.

Oficialul Renault admite că o astfel de expansiune ar putea determina Dacia să apeleze la soluţii tehnice şi componente inexistente acum în banca de organe a grupului Renault. ”Anumite produse nu pot fi realizate fără tehnologii noi. Portfoliul actual de platforme nu ne permite să realizăm tot ceea ce ne-am putea dori pentru Dacia.”

Declaraţiile lui Thomas Lane trebuie, totuşi, privite cu o uşoară urmă de scepticism, fiind vorba de simple ipoteze legate de potenţialul mărcii Dacia, în general, şi nu de strategia curentă de modele sau de calendarul real al viitoarelor lansări programate de constructorul de la Mioveni.

O informaţie mult mai plauzibilă este confirmarea unei posibile sinergii cu brandul low-cost Datsun, relansat la finele lunii trecute de Nissan, partenerul de alianţă al companiei-mamă, Renault. ”Nu excludem o colaborare între cele două mărci, dar astfel de discuţii au loc aproape zilnic în cadrul Alianţei. Dacă ţinem cont de poziţia actuală Dacia şi de statutul de novice al brandului Datsun, sinergiile par greu de intuit în viitorul apropiat. Noi încurajăm, însă, cele două companii să discute.”

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole