autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, feb. 7th, 2013

Dacia a depăşit pragul de 400.000 de unităţi Duster produse, la trei ani de la lansare

Data de 7 februarie 2013 va rămâne în cărţile de istorie drept ziua în care exemplarul Duster cu numărul 400.000 a ieşit de pe liniile de asamblare ale uzinei Dacia de la Mioveni.

Maşina aniversară este un Duster Laureate gri platine, echipat cu tracţiune integrală şi motorul diesel 1.5 dCI/110 CP.

Fericitul proprietar este un client din Franţa, principala piaţă de export a constructorului de la Mioveni. În luna ianuarie, Dacia a reuşit să devanseze mărci mult mai titrate precum Ford, Opel sau Toyota, ocupând a cincea poziţie în clasamentul celor mai vândute branduri din patria natală a firmei mamă, Renault.

Lansat în martie 2010, la Salonul Auto de la Geneva, primul SUV din istoria Dacia s-a impus rapid drept unul dintre cele mai de succes modele din segment în regiune şi a obţinut numeroase trofee acordate de presa de specialitate.

Peste 95 din producţie este destinată exportului, cele mai generoase volume fiind destinate ţărilor din vestul Europei. În prezent, Duster reprezintă în jur de 45 din producţia totală zilnică realizată la Uzinele Dacia.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>