autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, iun. 29th, 2012

Chevrolet Spin – un potențial rival pentru Dacia Lodgy

Noul Chevrolet Spin a fost lansat în Brazilia și va fi comercializat în primă etapă doar în America de Sud. Monovolumul este construit pe platforma lui Chevrolet Cobalt. Modelul a fost dezvoltat în totalitate de divizia General Motors Brazilia. Noul MPV sud american pune accent pe aceleași valori ca și modelul autohton Dacia Lodgy. Este un monovolum care oferă până la șapte locuri. În funcție de configurație, portbagajul poate avea un volum de 162 litri, 710 litri – în versiunea cu cinci locuri sau 1.668 litri dacă se rabatează și bancheta mediană. Valorile sunt similare cu cele oferite de Dacia Lodgy.

Modelul sud amercian are o lungime de 4,36 metri, cu 14 cm mai puțin decât monovolumul românesc produs în Maroc. De aici putem trage concluzia că spațiul oferit pasagerilor de pe ultimul rând nu este la fel de generos ca în Lodgy. Modelul este oferit la debut cu o singură motorizare. Este vorba despre un propulsor de 1.8 litri care poate fi alimentat atât cu benzină cât și cu bioetanol. Propulsorul EconoFlex 1.8 dezvoltă 106 CP și 160 Nm(benzină) sau 108 CP și 168 Nm(bioetanol). 90 din valoarea cuplului motor este disponibilă între 2.500 și 4.700 rpm.

Puterea este transmisă punții față prin intermediul unei cutii manuale cu cinci rapoarte, opțional se poate alege una automată cu șase rapoarte. Din punct de vedere al designului, echipa de creație sud americană a integrat în partea frontală grila masivă prezentă pe Chevrolet Orlando și Captiva. Interiorul împrumută elemente de la Cobalt/ Aveo – tabloul de bord și volanul. Chevrolet Spin oferă până la 32 posibilități de configurare a interiorului.

Modelul este oferit în două versiuni de echipare: LT și LTZ. Primul nivel oferă cinci locuri, aer condiționat, ABS, geamuri electrice față și două airbag-uri. Următorul nivel aduce în dotarea standard computer de bord, sistem multimedia cu slot USB și conectivitate bluetooth, senzori de parcare. Chevrolet Spin va fi un rival pentru Lodgy în condițiile în care Renault va decide să comercializeze modelul pe piața sud americană. Probabilitatea ca Spin să ajungă în Europa este destul de mică.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>