joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiChevrolet Corvette Z06, supercarul american de 634 CP și 820 Nm

Chevrolet Corvette Z06, supercarul american de 634 CP și 820 Nm

Chevrolet Corvette Z06, noul top-model al constructorului american, a fost prezentat la Detroit. Corvette Z06 rivalizează cu cele mai performante supercaruri ale momentului, oferind nu mai puțin de 634 CP și 820 Nm.

Titulatura Z06 a debutat în 1963, odată cu cea de-a doua generație a coupe-ului american. Noul model nu cade, însă, pradă curentului retro, fiind primul Chevrolet Corvette Z06 din istorie echipat cu pavilion escamotabil, transmisie automată cu opt trepte și, cel mai important, un V8 supraalimentat de 6,2 litri, cu injecție directă, admisie variabilă și dezactivare parțială a cilindrilor. De asemenea, clienții pot opta pentru o cutie manuală cu șapte trepte și funcție rev-matching de sincronizare a turației motorului cu viteza de rotație a roților de pe puntea spate, singura motrice.

Cămășile pistoanelor sunt realizate din aluminiu, iar supapele de admisie, din titaniu. Chevrolet Corvette Z06 apelează la serviciile unui compresor Eaton de 1,7 litri extrem de compact, care contribuie la obținerea unui centru redus de greutate.

Chevrolet nu a anunțat peformanțele exacte ale noului Corvette Z06. Potrivit primelor estimări, sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în mai puțin de 4 secunde, iar viteza maximă depășește pragul de 329 km/h.

Pachetul opțional Performance aduce frâne ceramice Brembo, setate pentru eficiență maximă pe circuit, pneuri ultra-performante Michelin Super Sport Cup și elemente exterioare aerodinamice, construite din fibră de carbon. Suspensia adaptivă cu amortizoare magneto-electrice este inclusă pe lista de dotări standard, alături de selectorul Driver Mode, care ajustează timpii de reacție ai ESP-ului, sistemului launch control, ai tracțiunii sau ai diferențialului cu alunecare limitată.

Modificările aduse interiorului se rezumă la adoptarea unor noi combinații cromatice, unice pentru Z06. Volanul teșit în partea de jos este și el nou, iar scaunele pot fi comandate în două variante, GT (orientate spre confort) și Competition Sport (cadru din magneziu și susținere laterală mai bună).

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole