autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, mart. 27th, 2014

Dacia îl îndeamnă pe ministrul de Finanțe britanic să își cumpere un Sandero

Dacia continuă campania de marketing neconvențională pe piața din Marea Britanie. Într-o scrisoare deschisă, constructorul argeșean îl invită pe însuși ministrul de Finanțe din Regat să renunțe la limuzina de protocol în favoarea unui Sandero.

Dear-George-Dacia-letter_thumb[1]Campania a stârnit interesul presei britanice, devenind deja un hit inclusiv pe Twitter, acolo unde este promovată sub hashtag-ul #DearGeorge, „Dragă George”, în traducere liberă, aceeași formulă de adresare neobișnuit de jovială cu care începe și scrisoarea propriu-zisă.

Ministrul George Osborne este “ademenit” de echipa de marketing Dacia prin suita de avantaje a noului Sandero. Acesta e prezentat ca un model solid și simplist, lipsit de orice fel de dotări cu iz frivol, o mașină ieftină, potrivită cu situația economică nu tocmai roz din Europa.

„Campania Dear George reafirmă crezul Dacia, simplitatea și renunțarea la artificiile inutile. Este jovială, dar ascunde un mesaj cât se poate de serios din punct de vedere financiar, în contextul climatului economic actual”, explică Edward Preston, directorul de comunicare Dacia în Marea Britanie.

Nici data la care a fost publicată scrisoarea nu a fost lăsată la voia întâmplării, 19 martie fiind exact ziua în care ministrul de finanţe prezenta bugetul Marii Britanii pe 2014.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Dacia il indeamna pe ministrul de Finante britanic sa isi cumpere un Sandero, scrie autoindustry.ro. […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>