autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 23rd, 2012

BMW BT92 – Un 335i coupe de 444 CP

Specialiştii Alpha-N Performance au uşurat un BMW 335i coupe, i-au creionat un kit de caroserie şi au umblat în motorul L6 de 3.0 litri, supraalimentat, propunând BT92, o maşină care, graţie celor 444 CP, depăşeşte, cel puţin pe hârtie, performanţele tradiţionalului M3.

“Body-kit”-ul Alpha-N Performance pentru Seria 3 coupe nu este doar de formă sau, doar, cu rol aerodinamic. Materialul de bază folosit este fibra de carbon şi, cum acesta este aproape complet (paraşocuri, capotă motor, capotă portbagaj, bosaje evazate pentru pasajele roţilor, eleron spate ajustabil), reducerea de greutate este importantă, faţă de modelul de serie.

Apoi, pentru cei care vor şi performanţe, tunerul propune pachetul “Stage 4”, ce poate duce 335i-ul până la 444 CP, de la cei 306 CP de fabrică. “Magia” este posibilă datorită unei turbine mai mari şi a unui intercooler pe măsură, alături de un soft de management al motorului special. Sistemul de frânare a fost şi el revizuit, pentru a putea face “hergeliei” mai mari decât cea a M3-ului (V8 – 420 CP), iar suspensiile au primit un sistem semnat de KW.

La interior, BT92 dispune de scaune Recaro din fibră de carbon şi, nu în ultimul rând, de un roll cage. Tunerul german nu a dat şi cifre despre BT92 dar, având în vedere că este mai puternic cu 24 CP decât M3-ul, performanţele ar trebui să fie apropiate: 0-100 km/h în 4.8 (4.6) secunde, în funcţie de transmisie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>