autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, feb. 13th, 2013

Audi S3, acum şi în variantă Sportback (VIDEO)

La puţin timp după dezvăluirea noului Mercedes A45 AMG, Audi publică primele fotografii şi informaţii oficiale ale propriului hot-hatch compact, noul S3, oferit din această primăvară şi în versiune de caroserie Sportback cu cinci uşi. Un motor turbo de 2 litri livrează 300 CP, suficient pentru o viteză de top de 250 km/h.

Modelul de top al recent lansatului A3 va fi animat de un propulsor TFSI de 2 litri, din care inginerii germani au reuşit să “stoarcă” nu mai puţin de 300 CP şi 380 Nm.

Performanţele sunt şi ele demne de un hot-hatch autentic. Viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h, iar acceleraţia de la 0-100 km/h durează doar 5 secunde în cazul versiunii echipate cu transmisia S-Tronic şi 5,5 secunde în cazul modelului cu transmisie manuală cu şase trepte.

În ciuda sportivităţii de top, Audi S3 S-Tronic se poate lăuda cu un consum mediu de 6,9 litri/100 km (7 litri/100 km cutie manuală) în regim mixt, iar preţul de bază porneşte de la 39.800 cu TVA în Germania, cu 900 de euro mai mult decât în cazul variantei cu trei portiere.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>