autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, sept. 20th, 2012

Audi prezintă în detaliu noul A3 Sportback

Audi a publicat toate detaliile noii versiuni de caroserie A3 Sportback, cea care oferă o alternativă celor care vor 5 uși și un portbagaj mai mare și care va fi una dintre vedele standului mărcii la Paris.

Noutățile cele mai importante față de A3 în 3 uși sunt cele legate de lungimea mașinii, care ajunge la 4,31 metri, și împreună cu ampatamentul de 2,63metri oferă un portbagaj de 380 litri, în așezare standard (până la nivelul geamurilor) și 1.220 litri cu scaunele rabatate. Modificările de dimensiuni conduc și la o creștere discretă a spațiului pentru pasagerii din spate.

În rest, din punct de vedere al tehnologiilor, finisajelor, echipamentelor în general, noul A3 Sportback este similar cu versiunea în 3 uși.

Noul model A3, în ambele versiuni de caroserie, este construit pe platforma MQB a grupului Volkswagen, aceeași folosită pentru Golf 7. Greutatea redusă este principala trăsătură, în cazul lui Sportback fiind vorba de 90 kg mai puțin față de vechea generație.

Gama de motoare este aceeași ca în cazul caroseriei în 3 uși, cu un program de lansare diferențiat. 1.4 TFSI (122 CP), 1.8 TFSI (180 CP)și 1.6 TDI (105 CP) sunt motoarele de debut, urmate de 2.0 TDI în două versiuni de putere (150 CP și 184 CP) și de 1.2 TFSI (105 CP), plus o nouă versiune de putere a lui 1.4 TFSI (140 CP), un motor inovator care își dezactivează doi cilindri în funcție de condițiile de rulare.

Vezi primul Test Drive cu noul Audi A3

Transmisiile propuse vor fi manuală în 6 trepte, S tronic poate fi comandată ca opțiune, în 6 sau 7 trepte cu DSG. Pentru motoarele de top, 1.8 TFSI și 2.0 TDI, este disponibilă tracțiunea integrală „quattro”.

Celelalte tehnologii, precum noul MMI, cu joystick pe consolă, Audi Connect și altele, vor fi disponibile și ele standard sau opțional, în funcție de versiunea de echipare. Prețurile pentru Audi A3 Sportback vor fi mai mari cu câteva sute de euro față de A3 în 3 uși, iar lansarea este programată pentru Germania abia în 2013.

În România, a fost introdus noul A3 de la 24.200 euro, cu motorul 1.4 TFSI 122 CP. Motorul entry-level 1.2 TFSI va fi mai ieftin la momentul lansării sale.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>