autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, iul. 19th, 2012

Audi a cumpărat Ducati cu 860 milioane de euro

Audi AG va finaliza joi preluarea constructorului italian de motociclete Ducati Motor Group SpA, pentru 860 milioane euro, ducând la trei numărul mărcilor italiene din portofoliul Volkswagen, după Lamborghini şi Italdesign Giugiaro.

“Ne aşteptăm la un anunţ în această după-amiază de la colegii noştri din Bologna”, a declarat putătorul de cuvânt al Audi, Juergen De Graeve, referindu-se la sediul Ducati din Bologna. Iar Rupert Stadler, președintele Consiliului de Administrație Audi AG a estimat că achizția Ducati nu aduce doar un brand sport, cu tradiție în construcția de motociclete, ci și o companie profitabilă. Din punct de vedere tehnologic, grupul german va beneficia, cu certitudine, de experiența și de inovațiile de care această marcă dispune în prezent.

Ducati a vândut anul trecut 42.000 de motociclete, produse cu 1.100 de angajaţi, având venituri de 480 milioane euro.

Volkswagen este cel mai mare producător de autovehicule din Europa, dar nu a avut până acum în portofoliu o marcă de motociclete, deşi istoria ne spune că DKW, una dintre cele patru firme care s-au unit în 1932 pentru a forma Auto Union, alături de Audi, Horch şi Wanderer, a fost cel mai mare porducător de motoare din lume în anii 1920-1930. Printre “legendele” DKW s-au numărat modele precum RT 125/175/250/350, IFA sau MZ.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>