autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, nov. 1st, 2013

Directorul gamei Entry Renault: “Ne gândim foarte serios la un Duster pick-up”

Arnaud Debouef, directorul gamei Entry la nivelul întregului Grup Renault, confirmă intențiile companiei franceze de a lansa un pick-up de dimensiuni compacte, derivat din Dacia Duster. Noul model, posibil înlocuitor al utilitarei Logan pick-up, nu va purta, însă, sigla Dacia.

“În Europa piața de pick-up-uri este foarte restrânsă. Dacă ne uităm la vânzările de Navara, e clar că nu are sens să lansăm Duster Pick-Up în Europa, însă ne gândim foarte serios la el pentru alte piețe, cum ar fi Brazilia sau Africa de Sud”, explică Debouef, citat de 0-100.ro.

Duster pick-up nu va ajunge, așadar, niciodată în showroom-urile Dacia de pe Bătrânul Continent, vânzările tot mai slabe înregistrate de fratele de concern Nissan Navara determinând conducerea Alianței să privească cu reticență șansele de reușită ale unui astfel de model pe piața europeană.

Un prototip al viitorului pick-up a fost deja construit în România, Autoindustry News prezentându-vă la finele lunii trecute imagini exclusive ale proiectului realizat de RTR (Renault Tehnologie Roumanie) și Romturingia, un carosier independent specializat în construcția de vehicule utilitare derivate din modelele de serie produse de Dacia.

Prezent la evenimentul internațional de lansare al noii Dacia Duster Facelift, Arnaud Debouef a insistat să ne confirme statutul de proiect semi-independent al prototipului Romturingia. Potrivit oficialului Renault, pick-up-ul creat de firma argeșeană nu va avea nicio legătură cu modelul de serie, așteptat pe piață în câțiva ani.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>