autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 12th, 2012

Vănzări-record pentru Volkswagen şi BMW, în primul trimestru

Constructorii germani Volkswagen şi BMW au început anul 2012 în forţă, înregistrând, graţie avântului de pe pieţele din SUA şi China, vânzări-record în primele trei luni (T1), cu 11 mai mari decât în aceeaşi perioadă din 2011.

Deşi vânzările Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, au scăzut cu 3.7 pe “bătrânul continent”, şi, per ansamblu, piaţa chineză a înregistrat un declin de 1.3, la 3,77 milioane de unităţi, în primul trimestru al anului 2012, cererea pentru modelele VW a crescut cu 13 în China. Iar în Statele Unite, grupul a anunţat un avans “ameţitor”, de 41, în T1. Prin urmare, trăgând linie, VW a marcat un nou record de vânzări, ajungând la 1.36 milioane de unităţi comercializate (+11, faţă de aceeaşi perioadă din 2011).

Tot un avânt de 11 a anunţat şi BMW, care a vândut 425.528 de maşini, în T1. Recordul se datorează tot creşterii semnificative din Asia şi America de Nord, iar constructorul bavarez a subliniat că vrea să menţină trendul în acest an, cu ajutorul noilor modele precum BMW Seria 6 Gran Coupe şi Seria 7, şi că anticipează noi recorduri anuale de vânzări şi pentru mărcile MINI şi Rolls-Royce.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>