autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, mart. 24th, 2014

Undă verde pentru BMW X7, fratele mai mare al lui X5

BMW X7 a primit undă verde pentru producția de serie. Amânat în repetate rânduri, proiectul crossover-ului full-size, poziționat deasupra actualului X5, se va materializa în maximum trei ani. Anunțul oficial va fi făcut pe 28 martie.

Noul model va putea găzdui până la șapte pasageri și va fi construit pe o versiune puternic modificată a platformei viitorului Seria 7. Folosirea unui mix de materiale ușoare precum fibra de carbon și aluminiul va aduce beneficii majore în materie de agilitate. Astfel, deși va fi semnificativ mai lung și mai lat decât X5, noul X7 va cântări mai puțin decât fratele său mai mic.

Lansarea lui BMW X7 ar putea aduce vești bune și pentru proiectul similar de la Rolls-Royce, care va folosi ca punct de plecare platforma tehnică a noului crossover bavarez. Gama de motorizări va fi, cel mai probabil, diferită, modelul britanic urmând să fie animat de un V12 supraalimentat pe benzină.

Producția noului X7 va fi asigurată de uzina BMW din Spartanburg, Carolina de Nord, aceeași fabrică nord-americană de pe ale cărei linii de asamblare ies și actualele X3, X5 și X6. Mai bine de jumătate dintre modelele asamblate aici sunt exportate în peste 130 țări de pe întregul mapamond. Începând din acest an, paletei de modele Made in USA i se va alătura și noul X4.

BMW a demarat deja un program de extindere a capacităților de producție, estimat la câteva sute de milioane de dolari. Cadența uzinei va fi extinsă până la aproximativ 350.000-400.000 unități pe an.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>