autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, aug. 3rd, 2012

Toyota și-a propus să vândă 9,76 milioane de mașini în 2012

Cel mai mare producător de vehicule din lume, Toyota, a anunțat rezultatele financiare pe trimestrul 1 din anul fiscal 2012 (a început la 1 aprilie), și și-a mărit prognoza de vânzări pentru anul acesta, făcând imposibilă recuperarea distanței de cele două companii concurente, GM și VW.

Veniturile Toyota au fost de 290,3 miliarde yeni (circa 3 miliarde euro), în trimestrul apriliea – iunie, în timp ce profitul a crescut devenind cel mai mare din ultimii 4 ani. Vânzările totale în perioada ianuarie – iunie au fost de 4,9 milioane vehicule.

Pentru anul calendaristic 2012, prognozele de vânzări au fost ridicate la 9,76 milioane de unități, față de prognoza anterioară, de 9,5 milioane. După dezastrul din 2011, când Toyota a fost depășită în vânzări de GM și VW Group, anul acesta marca japoneză a depășit pentru primele două trimestre cei doi constructori. Producția prognozată pentru anul acesta este de 10,5 milioane de vehicule sub brandurile Toyota, Daihatsu și Hino.

Volkswagen Group a anunțat vânzări de 4,6 milioane unități în primul semestru din acest an, ceea ce înseamnă că va reuși să depășească pragul de 9 milioane de unități anual, cu aproximativ 200.000 unități. La acestea s-ar putea adăuga cele aproximativ 100.000 de automobile Porsche, însă distanța față de Toyota rămâne de cel puțin 300.000 de unități, dacă japonezii își respectă ținta.

General Motors a anunțat vânzări de 4,67 milioane unități în prima jumătate a anului.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>