autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, sept. 7th, 2012

‘The European Nature Trust’ va utiliza Dacia Duster pentru programele din România

The European Nature Trust, fundație din Marea Britanie al cărei scop este protejarea ariilor naturale din Europa, va utiliza autoturisme Dacia Duster pentru programele de protejare și conservare din România.

Două Duster cu motor 1.5 dCi, cu tracțiune integrală, au fost oferite de constructorul român pentru a sprijini activitatea fundației.

„Frumuseţea şi bogăţia culturală din regiunea munţilor Carpaţi fac parte din tezaurul nostru naţional, care trebuie păstrat pentru generaţiile viitoare. Zona naturală în care The European Nature Trust îşi va desfăşura proiectele cuprinde şi zone destul de greu accesibile, în care este nevoie atât de pază, cât şi de refacerea ecosistemului. Duster este maşina potrivită pentru a putea ajunge pe drumurile de munte accidentate. Sperăm ca împreună să putem salva o parte din bogăţia naturală a României”, a declarat Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia şi Grup Renault România.

The European Nature Trust

Aparţinând marelui sistem muntos central al Europei, lanţul Carpaţilor beneficiază de un ecosistem unic, însă fragil. Fundaţia The European Nature Trust oferă ajutor pentru păstrarea şi restaurarea ultimelor areale de sălbăticie şi a habitatelor degradate din Europa. Printre proiectele în curs, se numără lansarea în România a unui program educaţional şcolar pe teme de protejare şi conservare a naturii, dar şi lansarea internaţională a „Forever wild”, un joc educaţional derulat în reţeaua de socializare Facebook. În plus, fundaţia colaborează în regim de parteneriat cu o organizaţie românească non-guvernamentală pentru un proiect pe termen lung care vizează înfiinţarea uneia dintre cele mai arii forestiere protejate din Europa: ”Europe’s Yellowstone”.

În 2010, The European Nature Trust a co-finanţat producţia documentarului Wild Carpathia, un documentar despre frumuseţea naturală extraordinară din munţii Carpaţi, din Transilvania, despre care s-a vorbit mult și a fost mediatizat intens atât de presa din România, cât și de cea din alte țări. În prezent, au loc pregătirile pentru alte două documentare, Wild Carpathia II şi III.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>