autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, feb. 8th, 2013

Subaru aduce la Geneva noul Forester şi conceptul Viviz (VIDEO)

Subaru va lansa la Geneva conceptul Viviz, posibilă interpretare a unui crossover de oraş în viziunea constructorului nipon. Acesta va împărţi standul mărcii din cadrul show-ului elveţian cu noul Forester şi o versiune diesel cu transmisie CVT Lineartronic a actualului Outback.

Inspirat de liniile exterioare ale prototipului Hybrid Tourer, lansat la Tokyo în 2009, Viviz anticipează următoarea etapă a limbajului de design curent al casei nipone. Numele “Viziv” este prescurtarea termenului “viziunea inovaţiei” şi denotă ideile novatoare de tehnologie şi stil înglobate în conceptul omonim. Subaru nu a confirmat o posibilă versiune de serie, însă cel mai probabil Viviz va da naştere unui crossover de clasă mică, segment tot mai disputat în ultima vreme.

Tot cu ocazia Salonului de la Geneva, publicul european va putea admira în premieră noul Forester, a patra generaţie a unuia dintre cele mai importante modele din portofoliul constructorului nipon. Forester este aşteptat pe piaţa din România în vara acestui an.

Noul Forester este mai mare şi mai încăpător, gabaritul noului model fiind majorat în toate direcţiile. Garda la sol minimă va depăşi 22 cm, valoare apropiată de ceea ce ofera în prezent crossoverul XV.

Din punct de vedere tehnic, Forester rămâne un Subaru autentic şi nu renunţă la motorizările boxer şi sistemul de tracţiune integrală simetrică S-AWD. Marea noutate este apariţia unei noi versiuni turbo derf. Intitulată 2.0 XT, aceasta este animată de un turbo pe benzină complet nou de 2 litri şi 250 CP, oferit exclusiv în compania unei cutii CVT Lineartronic de ultimă generaţie. Din ofertă nu vor lipsi nici versiunile de 2 litri alimentate cu benzină sau motorină, cu puteri cuprinse între 147 şi 150 CP.

Ultima premieră Subaru este grefarea, în premieră, a cutiei CVT Lineartronic pe versiunea diesel de 2 litri a softroaderului Outback. În materie de design, nu sunt prevăzute niciun fel de schimbări.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>