autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, mai 8th, 2013

Skoda visează la sedanuri sportive cu conceptul Rapid Sport

Pe noul Rapid l-am privit întotdeauna ca pe un sedan orientat către familiile cu un buget mediu, practic și simplist. Skoda se încăpățânează însă să ne arate și o altă față a modelului poziționat sub Octavia.

Pentru a ne convinge de înclinațiile sportive pe care le poate lua designul compactei, constructorul ceh va profita de ediția de anul acesta a Festivalului de la Worthersee, eveniment dedicat tuturor brandurilor de sub umbrela Volkswagen Group.

Skoda va expune aici, în premieră mondială, un concept bazat pe actualul Rapid. Botezat cum altfel decât Rapid Sport, prototipul va oferi o interpretare ceva mai agresivă a liniilor colțuroase pe care deja le cunoaștem. Pachetul aerodinamic propus de Skoda include un spoiler complet nou, praguri laterale revizuite și un spoiler posterior redesenat. Aici, cehii au instalat o evacuare dublă din inox.

Caroseria capătă accente agresive și cu ajutorul unor inserții din fibră de carbon, în vreme ce look-ul general este completat de un set de jante de 19 inch. Pentru interior, designerii și inginerii au optat pentru scaune Recaro, un volan sport și praguri cu iluminare. Nu vor lipsi nici pedalele din aluminiu și nici inserțiile din fibră de carbon, pentru a crea o corespondență cu caroseria.

Winfried Vahland, președintele Skoda, a încercat să descrie Rapid Sport Concept destul de simplu: ”Cu noul nostru prototip încercăm să oferim o abordare dinamică și emoțională a sedanului nostru compact. Expunerea sa se va face în premieră mondială.”

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>