joi, mai 23, 2024
AcasăMașini noiPRIMELE IMAGINI: Versiunea de serie a noului BMW Seria 4, surprinsă fără...

PRIMELE IMAGINI: Versiunea de serie a noului BMW Seria 4, surprinsă fără camuflaj

Noul BMW Seria 4 a fost deconspirat de un fotograf spion în timpul unei şedinţe foto oficiale. Tranziţia de la concept la versiunea de serie va fi una extrem de lină, proporţiile fine şi majoritatea detaliilor agresive, cu iz high-tech, urmând să se regăsească şi în stilul modelului final. Vor fi disponibile versiuni coupe, cabrio, iar din 2014, Gran Coupe.

Motivaţi de succesul Seriei 6 şi, mai ales, de cel al marelui Gran Coupe, bavarezii au decis să redenumească derivatele sportive ale Seriei 3, care se vor constitui în noua Serie 4. Schimbarea radicală de nume nu va aduce, însă, şi un design complet nou. La exterior, noua Serie 4 este uşor de asociat cu versiunea sedan. Profilul mai dinamic şi liniile uşor mai agresive reuşesc însă să aducă o doză suplimentară de agresivitate şi sex-appeal, atribute esenţiale pentru un coupe cu pretenţii ridicate de lux.

Diferenţa de preţ dintre Seria 3 cu patru uşi şi noua Serie 4 Coupe va fi de aproximativ 3.000-5.000 de euro, în cazul unor motorizări şi echipări echivalente. În prezent, un Seria 3 Coupe este mai scump cu doar 1.500-2.000 de euro faţă de un sedan similar.

Exemplarul surprins fără camuflaj este un model 435i Sport Line, echipat cu faruri opţionale cu tehnologie full-LED. Lungimea şi lăţimea noii Serii 4 măsoară 4,64 metri şi 1,82 metri, cu 50 mm, respectiv 44 mai mult decât în cazul actualei Serii 3 Coupe. În schimb, înălţimea a fost redusă cu 16 mm, până la 1,36 metri.

Gama de motorizări va fi, în mare, identică cu cea disponibilă şi în cazul Seriei 3. BMW va oferi în plus şi două dieseluri bi-turbo de 2, respectiv 3 litri, ce dezvoltă 218 şi 313 CP. Toate motoarele vor fi cuplate la cutii manuale cu şase trepte sau automate cu opt trepte. Fanii modelelor extreme dezvoltate de divizia M au şi ei parte doar de veşti bune. La baza ofertei se vor situa noile M440i şi M440d, ambele cu 340 CP, în timp ce în vârful “lanţului trofic” va sta noul M4, animat de un motor turbo cu şase cilindri în linie şi 425 CP.

Producţia noului BMW Seria 4 va demara în luna iulie, debutul comercial fiind programat pentru toamna acestui an.

Sursa foto: AUTOCAR

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole