autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 31st, 2013

Primele imagini cu Kia Cee’d GT, varianta în cinci uşi a noului hothatch coreean

Kia Cee’d GT, versiunea cu cinci portiere a primului hothatch coreean din istorie, a fost surprinsă de un fotograf amator pe străzile din Seoul.

Imaginile publicate de forumul bobaedream.co.kr dezvăluie noul pachet exterior agresiv ce diferenţiază vizual noul GT de versiunile clasice prin grila redimensionată de culoare neagră, jantele de 18 inci cu design special, pragurile şi paraşocurile redesenate, cele două perechi de proiectoare cu LED-uri şi etrierii de culoare roşie. Interiorul va fi garnisit cu ornamente din aluminiu şi scaune sport Recaro.

Sub capotă se ascunde un motor turbo pe benzină de 1,6 litri. Acesta dezvoltă o putere maximă de 204 CP şi un cuplu de 265 Nm, suficient pentru a asigura o viteză de top de 225 km/h şi un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde. Graţie injecţiei directe, consumul este ţinut în frâu. În ciuda performanţelor foarte bune, noul Cee’d GT va avea nevoie de numai 6,6 litri pentru fiecare sută de kilometri parcursă.

O transmisie manuală cu şase trepte este oferită standard, cutia DCT cu dublu ambreiaj nefiind inclusă, deocamdată, nici pe lista de opţionale.

Debutul oficial va avea loc în martie, la Geneva, noul Cee’d GT urmând să împartă standul cu cealaltă vedetă sportivă a mărcii, versiunea cu două portiere pro_cee’d GT. Primele exemplare, asamblate la Zilina, în Slovacia, vor ajunge în showroomuri în vara acestui an.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>